Na Dobro teku zbrali skoraj 6.000 evrov

Dobro Tek

Eden večjih dobrodelnih tekov pri nas ‘Dobro tek’ je popestril ljubljansko dogajanje in se izkazal za eno izmed vidnejših dobrodelnih akcij tega poletja. Pred Tivolijem se je zbralo skoraj tisoč ljudi, od tega večje število estradnikov, športnikov in rekreativcev ter ljudi, ki so preprosto podprli humanitarno tekaško akcijo.

tek po Tivoliju

Namen Dobro teka je bilo spodbuditi ljudi k zdravemu in aktivnemu načinu življenja, dobrodelni prispevki pa so se zbirali za otroke, ki so zaradi neprimernih družinskih razmer našli zavetje v Mladinskem domu Malči Beličeve. Direktorica te ustanove Olga Rupnik – Krže, ki je ček v vrednosti 5.825 evrov sprejela s solznimi očmi in nasmehom na obrazu, je ob tem povedala: »Hvaležna sem vsem, imam občutek, da vas poznam že celo življenje. Tako toplih in nasmejanih ljudi še nisem srečala. Iz srca hvala!«

mamice z vozicki

Na tek se je prijavilo skoraj 500 udeležencev, tudi nosečnice, mamice z vozički, misica Sara Savnik pa je tekla celo z opornico … Seveda pa so mnogi vzeli sicer dobrodelni tek zelo tekmovalno – najhitrejše tri so bile Tala Bergant, Danijela Blatnik in Špela Vehar, ciljno črto med moškimi pa so najhitreje prečkali Jože Polčnik, Peter Weixler in David Plevnik (na fotografiji spodaj).

Zmagovalci Dobro Teka_prva tri mesta pri moskih in zenskah

Tudi na odru je bilo dogajanje pestro, zanj sta poskrbeli povezovalki programa Darja Hlade in Kaly Kolonič, ki sta toplo pozdravili številne znane obraze iz sveta glasbe, plesa, športa, estrade …

»Z izraženo dobrosrčnostjo udeležencev, ob njihovih pretečenih korakih in ob pomoči vseh ostalih, ki so prišli na Dobro Tek, je bil zgrajen doprinos k boljšemu življenju preskušanih otrok v naši sredini,« so povedali organizatorji, neodvisni Herbalife člani, ki bodo tek organizirali tudi naslednje leto.

 

2334 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.