18. Škisova tržnica 7. maja za Bežigradom

Novo prizorišče, nove možnosti

Skisova trznica_akcija razkritja (5)

V prestolnico prihaja že 18. Škisova tržnica, največji projekt Zveze ŠKIS, pri katerem sodeluje kar 56 študentskih klubov iz cele Slovenije. Od svoje prve upodobitve v Rožni dolini se je prireditev pojavila na več lokacijah po Ljubljani. Letos se bo odvila 7. maja, za Bežigradom.
Kje bo letos moč okušati kulinarične dobrote iz vse Slovenije, se družiti s študenti, uživati ob dobri glasbi in biti del z energijo nabite množice, so že pred časom najavili vpadljiv rumeni baloni, potiskani z napisom: ‘Letim za Bežigrad #Škisova2015’.

Prireditev je vsako leto večja in če želimo, da raste še naprej, preprosto moramo stopiti iz ustaljenih okvirov.

»Škisovo tržnico letos pripravlja nadvse zagnana, izkušena ekipa mladih, ki želi prireditev povzdigniti še stopničko višje. Prireditev je vsako leto večja in če želimo, da raste še naprej, preprosto moramo stopiti iz ustaljenih okvirov. S tem razlogom bomo tržnico letos izpeljali na zelenici Kardeljeve ploščadi, za Bežigradom. Nova lokacija je idealna za študente, saj je v neposredni bližini fakultet in študentskih domov, od centra mesta je oddaljena le petnajst minut hoje, do vhoda na prizorišče pa peljejo vse glavne linije javnega prevoza. Prepričani smo, da bomo na novi lokaciji uspeli izpeljati še večjo in atraktivnejšo tržnico ter obiskovalcem ponuditi mnogo več kot poprejšnja leta. Novo prizorišče, nove možnosti,« pravi Matic Škufca, mlad in energičen vodja Škisove tržnice 2015.

Škisova tržnica 2014_večerni koncert
Atraktivno popoldansko in večerno dogajanje se bo pričelo s slavnostnim mimohodom študentskih klubov, nadaljevalo pa ob klubskih stojnicah. S specifičnim narečjem, kulinariko in zanimivostmi bodo zastopali barve domačih krajev in kot že tradicionalno ustvarili Slovenijo v malem. Izmed vseh stojnic bo organizator izbral najbolj atraktivno in ustvarjalno, klubi pa ne bodo tekmovali le v svoji kreativnosti ter izvirnosti – med njimi se bodo v popoldanskem delu prireditve odvijale tudi družabne igre in tekmovanja.

V pestro glasbeno in kulturno dogajanje bo Zveza ŠKIS tudi letos vnesla dobrodelno noto, saj bo del sredstev, zbranih z vstopninami, namenila za projekt Botrstvo v Sloveniji.

V pestro glasbeno in kulturno dogajanje bo Zveza ŠKIS tudi letos vnesla dobrodelno noto, saj bo del sredstev, zbranih z vstopninami, namenila za projekt Botrstvo v Sloveniji. S podporo projektu želi Zveza ŠKIS obiskovalce – predvsem mlade – opominjati, da možnost izobraževanja in ukvarjanja z obšolskimi dejavnostmi, šolska prehrana ter dobri socialni pogoji niso samoumevni. Številni mladi so za zdravo in kvalitetno življenje, prosti čas, enakovredne pogoje za razvoj in ne nazadnje za druženje z vrstniki prikrajšani. Preko projekta Botrstvo lahko vsak vsaj malo prispeva za otroke in mladostnike, ki so v materialni stiski ter potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Velik izziv Škisovi tržnici vsako leto predstavlja izbor glasbenih izvajalcev. Kot največja prireditev za mlade v Sloveniji mora znati ustreči več kot 20.000 obiskovalcem.

Velik izziv Škisovi tržnici vsako leto predstavlja izbor glasbenih izvajalcev. Kot največja prireditev za mlade v Sloveniji mora znati ustreči več kot 20.000 obiskovalcem. Številne želje, raznolike okuse in pričakovanja ji uspe zadovoljiti s pestrim dogajanjem, kakovostnim programom in širokim izborom glasbenih zvrsti. Za nastop na velikem odru se lahko tudi letos potegujejo še neuveljavljene, perspektivne glasbene skupine, s sodelovanjem na aktualnem razpisu Škisolov. Zmagovalko Škisolova bodo ob strokovni komisiji pomagali izbrati všečki na Facebook profilu Škisove tržnice. Na velikem odru se bo pridružila rock-reggae-ska-blues-soul-pop-rap-funk-folk-polka ritmom, ki jih bodo prispevali Banditi, skupina Imset, Orlek, Greg & Domine, Hamo & Tribute 2 Love, Klemen Klemen & T-Baggers, Mi2 in Dare Acoustic … v Ljubljani pa bodo 40 svečk ob jubileju upihnili tudi člani legendarne skupine Parni valjak!

O Škisovi tržnici pišemo tudi v tiskani izdaji Replike, ki je na voljo pri prodajalcih časopisov.

Piše: Jasna Kofol | Foto: arhiv Zveze ŠKIS

 

5763 Total Views 1 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.