Mladi zmaji iz Zaloga z nogometom proti diskriminaciji

Boj_za_vsako_zogo_avtor_Marko_Taljan

Foto Marko Taljan

Četrtni mladinski center Zalog, ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji, je v sodelovanju z Društvom DIH – Enakopravni pod mavrico, Zavodom enostavno prijatelji in številnimi prostovoljci, na Plati, športnem igrišču Osnovne šole Zalog, pripravil 13. izvedbo družabno rekreativne prireditve Plata – Z nogometom proti diskriminaciji.

Ob tej priložnosti je ČaMaC, kot mladostniki imenujejo svoj center v Zalogu, obeležil tudi sedmo obletnico svojega delovanja. Na Plati smo v pravem poletnem vremenu, utrjevali prijateljske vezi, krepili občutek za fair – play in razbijali predsodke do drugačnosti.

Velika _slikarska_delavnica_avtorica_Ana_Marincic

Foto Ana Marinčič

Mladi so svojo energijo usmerili v športne boje v malem nogometu in v metanju trojk, se preizkusili na otroškem poligonu in v različnih šaljivih športnih tekmovanjih. Svojo ustvarjalnost so sproščali na številnih umetniških in modelarskih delavnicah kot so velikanska slikarska delavnica, izdelava navijaških pripomočkov ter namiznih iger iz lesa, izdelava priponk, glasbil, poslikava obraza in izdelava tatujev. V okviru kotička Sadnica smo poudarili pomen zdrave prehrane za bolj kakovostno življenje.

Na nogometnem turnirju je tokrat sodelovalo 16 moštev iz Zaloga in ostalih delov Ljubljane, skupno več kot 100 nogometašev. Ti so ob začetku turnirja skupaj s sodnikom in organizatorjem prebrali Fair Play prisego. Pokala za končno zmago se je v kategoriji do 15 let ob koncu veselilo moštvo Šiška, medtem ko je bila v kategoriji starejših najboljša ekipa Čamac iz Zaloga. Za najboljšega igralca turnirja do 15 let je bil izbran Anis Muminhodžič, med starejšimi pa Igor Kondić. Na tekmovanju v metanju trojk je bil najnatančnejši Žiga Krmec.

Med nogometaše na Plati se je za kratek čas pomešal tudi župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković. S posebnim povabilom so bili z nami na nogometnem igrišču tudi nogometaši iz Azilnega doma v Ljubljani.

Prostovoljke_med_pripravo_sendvicev_avtor_DIH_Enakopravni_pod_mavrico

Foto DIH

Za prigrizek so, ob zvokih glasbe, katero so izbrali in vrteli mladostniki, odlično poskrbeli številni prostovoljci, ki so za nogometaše in ostale sodelujoče ter obiskovalce, pripravili kopico sendvičev in osvežilnih napitkov. V dogajanju na Plati so uživale vse generacije Založanov, med katerimi so močno prevladovali mladostniki in otroci, ki jim je prireditev tudi namenjena.

Marko Taljan, koordinator v Četrtnem mladinskem centru Zalog

2559 Total Views 4 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.