Za razigrano in ustvarjalno otroštvo

Zaključni festival akcije Veter v laseh

V letošnjem Tednu otroka posvečamo posebno pozornost igri in vsem dejavnostim, ki jih otroci zavestno izberejo, v njih z veseljem sodelujejo ter so pomembne za razvoj otroka in kasnejšo življenjsko poklicno orientacijo.

V soboto, 11. oktobra, bo v Sevnici potekal zaključni festival športno družbene akcije Veter v laseh. Osrednje prizorišče bodo igrišča Osnovne šole Sava Kladnika v Sevnici (Trg svobode 42), športne in družabne aktivnosti pa se bodo odvijale po različnih lokacijah in objektih v Sevnici.

Sobotna prireditev bo zaključek celotedenske akcije Veter v laseh, ki se na osnovnih šolah v Sevnici odvija v času Tedna otroka (6. 10. – 12. 10. 2014).

Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti je športno družbena akcija, ki ima v slovenskem prostoru že skoraj 20-letno tradicijo. Vsako leto se od konca aprila pa vse do sredine oktobra po celi Sloveniji odvijajo eno ali večdnevne prireditve s ciljem širiti ljubezen do športa med mladimi ter jim predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa.

Lani prevetren koncept akcije zajema pester športni program, ki temelji na ekipnem preizkusu, v okviru katerega se ekipe sotekmovalcev odpravijo na Lov za Vetrom v laseh in zbiranjem točk. Otroci se med drugim preizkusijo na atletskem, gimnastičnem in orientacijskem poligonu, v igri z improviziranimi pripomočki ter v različnih atraktivnih športih. Temu dodamo še paleto obšportnih dejavnosti, ki mladim omogočajo izražanje in ustvarjanje ob glasbi, plesu ali gledališču. Zabavno rajanje ob športnih igrah in tekmovanjih ter ustvarjalnih delavnicah popestrita tudi maskoti akcije, Športko in Vihra.

Ana Radivo

Sevnica program

2563 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.