Študijske klopi bodo polne tudi v vročih poletnih mesecih

poletna_sola_1

V sklopu svojega projekta Modri svet bo medijsko-založniška hiša Energetika.NET izbranim mladenkam in mladeničem v juliju ponudila edinstveno priložnost nadgrajevanja svojih znanj in kompetenc. Organizira namreč kar dve poletni šoli – novinarsko in marketinško.

Bližajo se vroči poletni meseci, ko prevladujeta lenobno vzdušje in počitnikovanje. Verjetno ga ni osebka, ki ne bi že tekom hladne zime in prebujajoče se pomladi sanjaril, kako se bo v juliju in avgustu kopal na plažah v sončnih žarkih, se hladil z limonado in na večernih sprehodih po obmorski promenadi kazal svoje postavno telo, za katerega se je preko leta močno potil v telovadnicah.

Za boljši jutri delaj že danes

Žal pa je dandanes tako, da si navedeno lahko privošči vedno manj ljudi. Temu seveda botrujejo težke razmere v gospodarstvu, ki so prinesle pomanjkanje služb in s tem finančnih sredstev, potrebnih, ne samo za dopustovanje, temveč že tudi za vsakdanje nujne potrebščine. Kljub temu, pa je potrebno ohraniti pokončno držo in stremeti k boljšemu jutri. Ta seveda ne bo prišel kar sam od sebe, ampak je zanj potrebno garati. Trdo garati. Potrebno je vlagati v sebe, v svoj razvoj, svoje znanje in svoje kompetence, prav tako pa je pomembno imeti oči ves čas na pecljih in oprezati za dobrimi priložnostmi.

Priložnost zamujena ne vrne se nobena

Eno takšnih ponuja podjetje Energetika.NET, ki organizira poletni šoli novinarstva in marketinga. Programa sta namenjena študentom ter mladim posameznikom, ki jih v prvi vrsti privlačijo energetske tematike, poleg tega pa tudi divji tempo novinarskega življenja, oziroma uspešni prijemi in skrivne taktike marketinškega sveta. Pri novinarskem delu je cilj, da udeleženci osvojijo veščine pridobivanja informacij in novinarskega poročanja, se seznanijo s potekom novinarskega dela in spoznajo strokovne izraze, ki se pojavljajo na področju energetike, marketinška sekcija pa bo sodelujoče opremila z veščinami vodenja in organizacije dogodkov, jih seznanila z bistvom učinkovitega marketinga različnih produktov in jih specializirala za organizacijo in vsebinsko pripravo energetskih dogodkov.

V času najvišjih temperatur

poletna_sola_2

Obe šoli bosta v prijetno ohlajenih prostorih Centra energetskih rešitev in Energetike.NET potekali na vrhuncu poletja, ko sta beton ter mivka najbolj razgreta in je preživetje brez klimatskih naprav domala nemogoče. Novinarski program bo na sporedu med 7. in 11. julijem, marketinški pa med 14. in 18. julijem. Prijavnici, ki bosta odprti do 2. (novinarska) oziroma do 9. julija (marketinška), najdete na tem spletnem mestu, več kot dobrodošli pa ste tudi na organizatorjevi spletni strani in družbenih omrežjih kot sta Facebook in Twitter.

Pošlji življenjepis in kandidiraj za štipendijo

Ker nobena dobra stvar ni brezplačna, je potrebno še dodati, da kotizacija za udeležbo na posameznem programu šteje 500 evrov, oziroma manj v primeru študentskega statusa, na voljo pa je tudi kar nekaj štipendij, ki bodo podeljene najbolj obetavnim kandidatom. Do štipendiranja pa lahko pridete tudi s kančkom sreče, saj na organizatorjevih omrežjih pravkar poteka nagradna igra, ki bo izžrebani srečnici ali srečnežu v celoti krila stroške šolanja.

Andrej Pirnat

Foto: Flickr

Povezave:

https://docs.google.com/forms/d/125QzpiySuKjPLzkHMjCscrhy2n_Bm7PKFlRoBReKZI4/viewform – prijavnica

http://www.modri-svet.si/poletne-sole

https://www.facebook.com/modri.svet

https://twitter.com/ModriSvet

1632 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.