Študenti pomagajo mariborskim brezdomcem

_CSC0570 (Kopiraj)

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) organizira že tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce v Mariboru. S tovrstno akcijo želi ŠOUM spodbuditi ljudi, da s svojim prispevkom pomagajo socialno ogroženim skupinam in tako pridobiti čim več sredstev (suho, nepokvarljivo hrano, higienske pripomočke, oblačila, ipd.), ki jih brezdomci potrebujejo za vsakodnevno prebijanje skozi življenje. Po koncu akcije bo ŠOUM zbrana sredstva podarila Zavetišču za brezdomce Maribor.

»Pomagati želimo socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje. Predvsem želimo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem. Potrebščine lahko občani ter študenti kadarkoli prinesejo tudi na sedež ŠOUM«, je povedal predsednik šOUM, Alen Brkić.

_DSC0535 (Kopiraj)

Projekt je postal že tradicionalen, do sedaj pa je s strani mariborskih občanov vsako leto naletel na dober odziv. Prvo zbiranje življenjskih potrebščin je potekalo 2. in 3. decembra v nakupovalnem središču Europark, naslednje pa bo 12. in 13. decembra v Mercator centru Tabor II.

FRV_3860 (Kopiraj)

 

Na stojnicah informatorji nagovarjajo mimoidoče k prostovoljnemu prispevku.

Dejan Spital

1528 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.