Selfijada kot novost Študentske arene

Karierni zmenki na GR

DSC_2712

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes začenja 15. Študentska arena, največja brezplačna izobraževalna prireditev za mlade, ki bo do četrtka poskrbela za več kot 60 izobraževalnih dogodkov. Letošnja novost so ‘Zaposlitveni dnevi mladih’ in festival selfijev ‘selfijada’. V sredo in četrtek bo vzporedno potekal tudi 12. karierni sejem Moje delo.

Dogodek že drugo leto poteka pod geslom ‘Aktiviraj se!’, s katerim želi organizator Proevent poudariti, da naj mladi že med šolanjem in študijem začnejo graditi svojo kariero na neformalnih izkušnjah in pridobivanju informacij.

V izobraževalnem programu bo že tradicionalno velik poudarek na zaposlovanju mladih. Zavod Nefiks že danes prirej podjetniški dogodek ‘P.R.A.V.I.’, namenjen spoznavanju deloodajalcev in mladih iskalcev zaposlitve, v okviru katerega bodo potekali tudi karierni zmenki. Na dogodku bo sodelovalo 50 mladih.

Med drugim bodo karierni centri ljubljanske univerze svetovali o tem, kaj lahko mladi postorijo glede svoje zaposlitve že v času študija. Tako bo danes v konferenčni dvorani okrogla miza z naslovom ‘Je diploma dovolj? Kaj lahko že v času študija storim za svojo boljšo zaposljivost’?

V okviru sejemskega mesta bodo potekali tudi ‘Zaposlitveni dnevi mladih’, kjer bodo mladi lahko pridobili številne informacije o možnostih zaposlitve, e-storitvah pri načrtovanju kariere in drugo.

Na Študentski areni bo velik poudarek tudi na študiju in zaposlovanju v tujini. Že drugo leto bo potekala ‘Arena podjetništva’, v okviru katere bodo študentje tri dni v družbi uspešnih podjetnikov razvijali svoje podjetniške ideje.

Študentska arena poteka že od leta 2000. Lani jo je obiskalo okrog 20.000 mladih, toliko pa jih pričakujejo tudi letos.

Vir: STA

2310 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.