PreProstoVoljni ob Dnevu za spremembe

Dan za novo življenje rabljenim predmetom

Slovenska filantropija v soboto, 28. marca 2015, organizira Dan za spremembe. Na ta dan bodo v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije z namenom ohranjanja solidarnosti med ljudmi.

dan-za-spremembe-40.960.680.s

Prostovoljci ŠOUP-a, ki delujemo v okviru projekta PreProstoVoljni, v sodelovanju z Občino Izola in Komunalo Izola že zbirajo rabljene predmete. Do petka, 27. marca, bodo v prostorih ŠOUP (Gortanov trg 15, Koper) med 8. in 16. uro zbirali nepoškodovane predmete, ki pa so še primerni za ponovno rabo (obleke, čevlji, delujoči gospodinjski aparati, kuhinjski pribor, ohranjene knjige in šolske potrebščine, otroške igrače …).

V zbirnem centru v Izoli je odprt tudi center za predajo predmetov v ponovno uporabo. Letošnji dan za spremembe bo torej v Izoli namenjen prenovi še uporabnih izdelkov za ponovno uporabo in promociji novega centra.

“Prostovoljci ŠOUP-a skušamo ob Dnevu za spremembe med mladimi spomniti na vrednote, ki so zaradi hitrega življenjskega tempa prevečkrat pozabljene. Z veseljem smo se odzvali pobudi občine Izola in verjamem, da bomo s skupnimi močmi uspeli zbrati zadostne količine potrebnih predmetov in s tem pomagali tistim, ki pomoč potrebujejo,” sporoča Meta Rutar, vodja projekta PreProstoVoljni.


Foto: arhiv ŠOUP

 

1199 Total Views 1 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.