Poezija v vizualni in zvočni umetnosti

31. čajanka o sodobni umetnosti

V nedeljo, 22. marca, ob 19. uri bo v Kinu Šiška potekala že 31. čajanka o sodobni umetnosti. Tokrat se vračamo k pristno umetniškim temam. Na čajanki bomo pili čaj z zelo raznolikimi gosti, vsak od njih je aktiven na več umetniških področjih ter se ukvarja z različnimi vrstami dela: umetniško produkcijo, pisanjem, pedagoškim, uredniškim, založniškim, publicističnim delom ali je del benda. Vsak od treh lahko pove kakšno misel o kombinaciji poezije z drugimi mediji in svojih umetniških izkušnjah na tem področju.

Theremidi Orchestra_foto Mitja Kobal

Zakaj sploh združevati poezijo z drugimi mediji in če že – kateri so najprimernejši? Kako je s samozadostnostjo poezije ter kako z njenim elitizmom in obrobnostjo? So se katera od umetniških sodelovanj izkazala za bolj uspešna kar se tiče kvalitete sodelovanja in manj obrobna glede občinstva? So sodelujoči umetniki in pesniki uživali? So uživali gledalci? Zakaj te oblike sodelovanj niso bolj pogoste in kako se jih lotiti, kje so pomanjkljivosti in kje neizkoriščeni potenciali?

Na debati bodo sodelovali video umetnik in predavatelj umetniškega videa v Bejrutu Miha Vipotnik, kuratorka in zvočna umetnica, članica Theremidi Orchestra Ida Hirenfelder ter pesnik in performer v pesniško-zvočnih dogodkih Primož Čučnik. Pogovor bo vodila kiparka in video umetnica Saška Aleksandra Gruden.

Čajanka poteka v produkciji Zavoda za sodobne umetnosti in kulture Gulag, Galerije Alkatraz in Centera urbane kulture Kino Šiška.


Piše: Jana Putrle, Zavod Gulag | Foto: Mitja Kobal

1616 Total Views 1 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.