Podjetno v svet podjetništva – tretjič

Pomoč pri razvijanju podjetniških idej

 DSC_1625

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) je danes na svoji spletni strani www.rralur.si objavila že tretji javni poziv za vključitev v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014 (PVSP 2014) za Ljubljansko urbano regijo. Z njim vabi visoko izobražene mlade brezposelne osebe iz regije, da se vključijo v omenjeni program, si zagotovijo zaposlitev za določen čas in si odprejo možnost, da v družbi vrstnikov in s pomočjo mentorjev razvijejo svojo podjetniško idejo.

RRA LUR bo predvidoma decembra 2014 za čas štirih mesecev zaposlila deset izbranih kandidatov. V tem obdobju jim bo nudila strokovno pomoč v obliki podjetniškega usposabljanja ter razvijanja in uresničevanja njihove podjetniške ideje, kar po dosedanjih izkušnjah bistveno pripomore k hitrejšemu in uspešnejšemu preboju na trgu. Končni cilj udeležencev pa bo samozaposlitev, zaposlitev v lastnem podjetju ali zaposlitev pri drugem delodajalcu.

Poziv je prednostno namenjen brezposelnim, ki imajo šesto ali višjo stopnjo izobrazbe katerekoli smeri, so stari manj kot 35 let in imajo stalno bivališče v eni od 26 občin Ljubljanske urbane regije. V primeru, da bo premalo prijavljenih kandidatov izpolnjevalo vse tri pogoje, lahko posebna komisija za izbor kandidatov omili izobrazbeni in starostni pogoj, kar lahko stori tudi po lastnem preudarku. Na poziv se ne morejo prijaviti kandidati, ki so v preteklosti že bili vključeni v katerokoli operacijo Podjetno v svet podjetništva.

Strokovna komisija bo pri izboru upoštevala izpolnjevanje pogojev ter podjetniške lastnosti, znanje in izkušnje kandidatov, poslovno idejo in njeno uresničljivost, karierne cilje in motiviranost kandidatov. Zadnji rok za oddajo vlog je 7. november 2014.

Operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014 financirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Enake razpise je istočasno objavilo še enajst regionalnih razvojnih agencij iz vseh slovenskih statističnih regij, saj se projekt, katerega aktivnosti vodi in koordinira Regionalni center za razvoj iz Zagorja, izvaja po vsej državi (Gorenjska regija – BSC Kranj, Goriška regija – RRA Severne Primorske, Jugovzhodna Slovenija – RA Novo mesto, Koroška regija – RRA Koroška, Notranjsko-kraška regija – RRA Notranjsko-Kraške regije, Obalno-kraška regija – RRC Koper – RRA Južna Primorska,

Podravska regija – Mariborska RA, Pomurska regija – RRA Mura, Savinjska regija – RA Savinjske regije, Spodnjeposavska regija – RRA Posavje, Zasavska regija – RCR regionalni center za razvoj).

Svojo priložnost bo tako letos (v tretji ponovitvi PVSP) dobilo 360 mladih, ki svojo prihodnost povezujejo z razvojem lastne podjetniške ideje in podjetja.

Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani Regionalne razvojne agencije LUR rralur.si, dobiti pa jo je mogoče tudi na sedežu agencije, kjer kandidati dobijo tudi vse dodatne informacije in pojasnila (Roman Medved, tel. 01 306 1905 e-pošta: roman.medved@ljubljana.si, in Meta Koprivšek Tomažič, tel: 01 3061904, e-pošta: meta.koprivsek-tomazic@ljubljana.si).

Posebna predstavitev razpisa za vse zainteresirane bo v ponedeljek, 27. oktobra 2014, ob 13. uri v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana, stavba B.

2233 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.