Planet Oven 2014 – o pomenu šolske izobrazbe za razvoj podjetništva

DSC_0037

V Ljubljani bo danes potekala konferenca Planet Oven 2014, namenjena razpravi o pomenu šolske izobrazbe za razvoj podjetništva. Konferenca, ki jo pripravlja družba Oven, je namenjena izmenjavi mnenj dijakov in študentov, pa tudi direktorjev, kadrovskih delavcev, podjetnikov in članov sindikatov o vprašanju, ali je izobrazba, ki jo nudi slovenski šolski sistem, primerna in uporabna za uspešno poslovno kariero.

Odgovore na ta vprašanja bodo poskušali podati Petra Škarja, avtorica knjige Česar nas niso naučili v šolah, Jure Aleksejev, študent strojništva, in generalni sekretar Slovenskega foruma socialnega podjetništva Tadej Slapnik, ki bo predstavil potenciale socialnega podjetništva za mlade.

Na okrogli mizi, ki bo sledila njihovim predstavitvam, bodo poskušali izvedeti, ali jih je šola pripravila na realno življenje in v kolikšni meri lahko formalna izobrazba zagotovi dobro delovno mesto. Predviden je tudi obisk državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Dejana Levaniča.

Vir: STA

1564 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.