Društvo Novi dijak s projektom Rast

rast1

V današnjih časih je veliko govora o pasivnosti mladih, o njihovi ravnodušnosti, nezanimanju za zunanji svet ipd. Z namenom, da bi mladim ponudili priložnost za osebnostno rast, kulturno udejstvovanje, razmišljanje o življenju in spremembah, širjenje obzorij smo v okviru društva Novi dijak ustvarili projekt Rast. Ta bo skozi umetnost in kulturo mladim omogočil priti do osebnostnih spoznanj ter jih poučil o pomenu in pomembnosti rasti za posameznika ter za družbo.

V mesecu rasti, ki bo potekal od 6. do 27. septembra, bomo mladim omogočili kulturno ter umetniško udejstvovanje, razvijanje talentov in potencialov, ki jih v šolskih klopeh ne morejo uresničiti.

V sklopu projekta bi se izvajala predavanja ter okrogle mize, delavnice na področjih literature, glasbe, likovne in vizualne umetnosti, literarni večeri ter dogodki, s katerimi bi pripomogli k prestopanju meja šol, združevanju mladih z namenom – spodbuditi konkretne spremembe.

Tako pripravljamo v dvorani Mestne knjižnice Ljubljana del našega projekta in sicer okroglo mizo (10. 9.) ter odprta pogovora (17. in 24. 9.) na temo rasti iz različnih akademskih zornih kotov oziroma aktualizacijo pomena in pomembnosti rasti za posameznika in družbo.

Vita Ornik

rast2

2340 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.