Dobrodelni koncert za socialno ogrožene dijake

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), pripravlja koncert s humanitarno noto. V petek, 30. januarja ob 20. uri, se bodo na ŠTUK-u predstavile še neuveljavljene dijaške glasbene skupine mariborskih srednjih šol, glavna zvezda večera pa bo Vlado Kreslin. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic bodo namenili družinam socialno ogroženih dijakov.

Dijaška skupnost Maribor v zadnjih letih svoj program delovanja vse bolj usmerja na humanitarno področje. Po uspešno izpeljanih ‘božičnih’ bazarjih so se odločili še za korak naprej. Število dijakov, ki se znajdejo v težkem socialnem ali finančnem položaju, je vedno večje. Dijaška organizacija Slovenije je leta 2013 na razpis za pomoč prejela okoli 80 prošenj, leto kasneje pa več kot 500. V Mariboru se kriza odraža tudi zaradi vedno večje brezposelnosti, zato so številni dijaki primorani v delo preko študentskih servisov, da svojim družinam pomagajo skozi mesec.

S tem namenom pa njihovi sovrstniki iščejo priložnosti, kako jim pomagati in pripravljajo prvi humanitarni koncert. Sočasno bodo pomagali tudi dijaških glasbenim skupinam, ki so še neuveljavljene in jim s tem ponudili možnost, da nastopijo na ‘velikem’ odru ŠTUK-a. Nastopili bodo glasbeni ustvarjalci šestih srednjih šol iz Maribora in Slovenske Bistrice.

Cena vstopnice za dijake in študente je 3 EUR, za ostale 5 EUR, dostopne pa so na ŠTUK-u in po mariborskih srednjih šolah. Večji del donacij bo enakomerno razporejen sodelujoče srednje šole. Njihove socialne službe pa bodo poskrbele, da bo denar romal v prave rok. Del denarja pa bodo donirali humanitarnemu društvu ‘Borisa Krabonje 29. Oktober’.

Dejan Spital

1906 Total Views 4 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.