Skavti že četrt stoletja

Živeti obljubo in ‘puščati’ sledi

Skavtstvo ni en dogodek, ni le ena akcija, ampak je življenje. Biti skavt pomeni vsak dan živeti obljubo in ‘puščati’ sledi ter s tem spreminjati svet na bolje. Je igra in je delo, je veselje in razočaranje, je dogodivščina in je čas za umiritev …

Skavti v Sloveniji praznujemo 25 let obstoja. V teh letih smo naredili mnogo korakov, dvignili ogromno zastav, postavili mnogo šotorov in prižgali veliko ognjev … Tistih pravih in tistih v srcih. Na njih se je marsikaj skuhalo. Hrana in ljubezen. Do narave, do bližnjih, do Boga.

Vsak skavt je član skavtske skupnosti, v kateri se trudimo videti potrebe družbe.

Vsak skavt je član skavtske skupnosti, v kateri se trudimo videti potrebe družbe – in odgovarjamo nanje! Zato že nekaj let aktivno, z dobrimi deli, praznujemo 22. februar – rojstni dan našega Bi-Pija (ustanovitelja Roberta Baden Powla) in njegove žene Olawe. Dogodek praznujemo skavti po vsem svetu in drugod nosi ime ‘World thinking day’. Motorji našega združenja smo stegi (podružnice), znotraj njih pa posamezne veje. V njih je prostor, kjer se vsak skavt spoznava, napreduje, se od drugih uči in skupaj odrašča.

skavti

Tudi člani stega Maribor 2 smo se 22. februarja  srečali na skupni nedeljski maši v cerkvi Svetega rešnjega telesa v Mariboru. Po maši smo zbrani na dežju dvignili zastave, stisnjeni pod dežniki obnovili skavtsko obljubo in med seboj podelili dogodivščine, ki smo jih v preteklih letih doživeli. Nato smo se otroci, starši in voditelji preselili v hišo, kjer nas je vseh sedemdeset zbranih sedlo za odlično kosilo. Najmlajši so za konec pihnili 25 svečk na velikih tiramisujih, s katerimi smo se posladkali.


Piše: Nejc Kurbus | Foto: arhiv skavtske skupnosti

www.skavti.si

 

648 Total Views 1 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.