Projekt MUD / glasba, nezaposlenost in demokracija

Project (MUD Music, Unemployment and Democracy) – Slovenija & Hrvaška

plakat-vabilo-ptuj

V Evropski uniji se mladi ljudje po zaključku šolanja pogosto znajdemo v skupnem ‘blatu’ brezposelnosti. Obstanemo pred skokom v širni svet dela, ki se zdi neobvladljiv. Potreba po osamosvojitvi, neizkušenost, strah pred tujimi državami in pritisk družbe z visokimi pričakovanji, stiske mladih samo še stopnjujejo.

V projektu MUD sodeluje dvanajst mladih organizatorjev iz Slovenije in Hrvaške, ki položaj in občutja mladega človeka dobro poznajo. S projektom želijo najti neko pot, ki bo olajšala občutek neobvladljivosti … začenši z ustvarjanjem smernikov in okolja, ki bi mlademu človeku dalo varnost in (za)upanje za samostojno življenje ter delo, ki bi ga veselilo.

V MUD-u verjamejo, da je pot iz tega skupnega ‘blata’ v sodelovanju in povezovanju. Kot pogoj zaupanja in varnega okolja pa je vzpostavljanje in učenje dobrega dialoga med državami.

S svojim znanjem in pozitivno energijo želijo aktivno pomagati oz. nazorno pokazati mladim, kako se vključiti v iskanje dela v Evropski uniji, kako biti boljši za ponudnika in kako pravzaprav odkriti in spustiti svoje talente na trg dela. Pri MUD-u ne gre samo za spoznavanje možnih poti zaposlovanja, temveč tudi učenje dobrega dialoga in s tem podiranja tabujev in grajenju novih dobrih sosedskih odnosov.

PR

934 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.