Vičstock 2014

Res mlade zanima le še “tuctuc” in “hojladri”?

vicstock1Foto: Matic Pandel

Zažgali Svobodo

 

Piše: Julija Klavžar

Po dolgem pričakovanju smo v petek, 9. maja, natančno ob petih popoldne, končno dočakali enodnevni rock festival Vičstock, ki je dvignil veliko pričakovanj in jih na koncu tudi vsa izpolnil.

Vičstock je glasbeni festival, ki ima za sabo že dolgo tradicijo in je letos praznoval 20. obletnico delovanja, zato je bil dogodek še toliko bolj poseben. Leta 1994, ko se je začel, je bil namenjen dijakom Gimnazije Vič, ki so prišli na druženje in zabavo s šolskimi skupinami, do sedaj pa je prerasel v festival z vse večjim zanimanjem med mladimi, tako med dijaki kot študenti.

Najbolj pomembno je, da daje Vičstock priložnost mladim, še neuveljavljenim skupinam, da se pokažejo na večjem odru in pred večjo publiko. Vsakič je izbranih pet skupin, ki jih na Avdiciji izmed množice prijavljenih, izbere strokovna komisija. Letos so bili izbrani Ice on Fire, High 5, Sober Assault, Indigo in Kung Fu Vegan.

Pozno popoldne so mlade skupine odprle Vičstock in s svojimi nastopi, večinoma s svojo avtorsko glasbo, navdušili publiko. S svojimi precej različnimi žanri od metala do indie rocka so polnili ozračje športnega parka Svoboda vse do osme ure.

Med tem so se vsi obiskovalci lahko preizkusili na slacklinu, se predali mojstrskim rokam body painterjev ali si ogledali amaterski turnir v odbojki na mivki med 10 ekipami.

Zatem so na oder stopili člani skupine Anavrin, ki so se zahvalili mladim glasbenikom in še posebej izrazili navdušenje nad tem, da še obstajajo navdušenci za rock med mladimi ljudmi, ki jih dandanes, kot so se izrazili, zanima samo še ‘tuctuc’ in ‘hojladri’. Anavrini so še dodatno ogreli obiskovalce na noge in jih vpeljali v večerni del Vičstocka.

Na prizorišče je prihajalo vedno več ljubiteljev glasbe in tudi navdušenje je raslo, saj je bila naslednja na vrsti Zablujena generacija. Topel večer se je z njimi tako preobrazil v peklensko vroč brezčasen prostor. Za višek večera je poskrbela skupina Big Foot Mama, ki je publiko postavila na konice prstov in pela z njimi tako, da se ni več vedelo, kdo je glavni pevec. Na odru in pod njim so bili ljudje eno. Vsi nastopajoči so navdušili obiskovalce in kot je bilo obljubljeno, zažgali Svobodo!

970 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.