‘Spomladno čiščenje’ pometlo svetovno konkurenco

Svetovni prvaki_Plesno mesto

Slovenija je dobila svetovne prvake v street dance showu. V Češkem mestu Ústí nad Labem je od 18. do 20. septembra potekalo svetovno prvenstvo v street dance showu in svetovni pokal v disco dancu. V kategoriji street dance show so plesalke iz Plesnega mesta s točko ‘Spring cleaning – Spomladansko čiščenje’ osvojile laskavi naslov svetovnih prvakinj in dobesedno pometle s konkurenco.

Koreografinja Maruša Krušič in njene plesalke so presenetile že na državnem prvenstvu, saj so z omenjeno točko osvojile prvo mesto v kategoriji street formacije, poleg tega pa so se veselile še zmage v kategoriji male skupine s točko Gas Gas. Marko Hren in Anita Vihtelič, vodji Plesnega mesta sta povedala, da nekatere plesalke plešejo z njimi že od tretjega leta dalje, torej tudi že 12 let in da so vsi skupaj ponosni na plesalce, saj so le ti vzgojeni v Plesnem mestu – lahko bi rekli od prvih plesnih korakov do svetovnih prvakov. Dekleta so izjemno trdo delala za ta in ostale uspehe in zato je bila njihova zmaga res kot krona dolgoletnega dela in prava izpolnitev sanj. Seveda ne gre pozabiti, da ima pri street dance showu velik pomen tudi zgodba in kostumografija, ki je Maruši Krušič odlično uspela in zraven sodijo tudi rekviziti in scena, ki pa je plod prizadevnih staršev.

Plesno mesto_svetovno prvenstvo

Plesalke so svoje srce in solze pustile na parketu, doma pa so se jim ulile znova, ko jih je pred Plesnim mestom pričakala velika skupina navijačev s simboličnim šampanjcem, prigrizkom in veliko torto. Marko Hren je ponosno povedal, da Plesno mesto beleži najuspešnejšo sezono.

Zmagovalno koreografijo si lahko ogledate na linku: http://www.youtube.com/watch?v=7kefj-BMXQE&feature=youtu.be

Kaly Kolonič

1642 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.