Pogo never ends fest

Gromko na Metelkovi

190378_3606893939712_914576246_n

 

Poletje se je začelo v stilu

majaMilosevic

Piše Maja Miloševič

 

Letošnje poletje spremljajo povprečno bolj spomladanske temperature, a v petek in soboto, 4. in 5. julija, je bilo v Klubu Gromka na Metelkovi precej vroče. Festival ‘Pogo never ends fest’ se je zgodil letos že sedmo leto zapored. Dvodnevni punk festival, ki vsako leto ponuja odličen izbor, nas tudi letos ni pustil ravnodušnih.

Kot prva je nastopila čakovska punk rock skupina Bakterije. Gromka sicer še ni pokala po šivih, veliko ljudi se je ogrevalo zunaj ob pivu, a Bakterije so izpolnile poslanstvo, kot prvi nastopajoči band, in s pristno energijo za sabo pustile željo po še.

Za njimi je sledil nastop skupine 95th Division iz Bihaća. Novejši band, ki deluje od leta 2012. Nastop na letošnjem Pogo Never Ends Fest-u, ki so ga suvereno opravili, pa je bil njihov prvi v Ljubljani.

Kot tretji so na oder stopili Final Approach – naši pankerji iz Krškega. Klub je bil vedno bolj poln in divjanje se je začelo že pri prvem komadu in ni popustilo vse do zadnjega tona. Fantje so nam, direkt v žilo, zadali pravi punk šus.

Za njimi so nas provocirali Nulla Osta. Hardcorovci iz Pule so z dvojno bas linijo in ostrimi lirikami zatresli Gromko in kot zadnji nastopajoči naredili piko na i prvemu dnevu festivala. Žur pa se po zadnjem akordu skupine Nulla Osta še ni zaključil. Preostanek večera je Dj Bobi vestno skrbel, da je iz zvočnikov prihajala kakovostna glasba.

Sobota je ponudila še boljši repertoar: Začelo se je s skupino Spunk On Toast. Ljubljanska hardcore punk zasedba je z direktnostjo in z družbenokritičnimi teksti odprla drugi dan festivala.

Za njimi so oder zavzeli Ponte de Carla. Pankerji iz Šibenika so Ljubljano tokrat obiskali že drugič in spet dokazali, da dalmatinska punk scena ne samo obstaja, ampak je tudi zelo dobra.

Pogo7_20140705_02_fotoDunjaDanial

Kot tretji so nastopili Public Disgrace – bend iz Pule, formiran iz članov skupin Nulla Osta, Pasmaters, ex-Megabitch, DJ And The Wootchyak in Zmanjana Dica.

Potem so, kot četrti na vrsti, oder osvajali Concrete worms. Začeli so dobro in eksplozivno, a v trenutku največjega norenja je prišlo do tehničnih težav s prvo kitaro. Sledil je premor. Po dobrih 15 minutah so rešili tehnične težave in odigrali še par komadov.

Za njimi je prišel čas za težko pričakovani vrhunec festivala – The Restarts. Londonski punk band je bil glavni krivec za totalno evforijo. Čeprav so nas hladili z ledom, ni kaj dosti pomagalo. Fantje so na noge spravi celotno Gromko in zaključili koncertni del festivala tako, kot se spodobi.

Po končanem koncertu nas je do zgodnjih jutranjih ur zabaval Dj Bunny s HC/Oi!/Punk hiti.

Če z nekaj besedami povzamem pretekli vikend, bi rekla, da se je poletje začelo v stilu in s pravo dozo punka.

Dogodek je organiziralo Kulturno umetniško društvo Sizifova Buča s pomočjo Kluba Gromka.

1613 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.