Novi prostori Mladinskega centra Gornja Radgona

Pridobitev za mesto in občino

IMG_0843

Prostore oblikovali študenti prostovoljci

Piše Boris Fartek

Mladinski center Gornja Radgona je dobil nove prostore. Center od leta 2011 deluje kot enota Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona. Z letom 2012 smo začeli z izvajanjem rednih letnih programov mladinskega centra. Postopno smo uvajali dejavnosti in projekte, usmerjene na različna področja; prireditve za otroke, ustvarjalne likovne delavnice, predavanja, srečanja mladih, predstavitve mladinskih klubov, kulturne dogodke, prostovoljno delo in ostale prostočasne dejavnosti.

IMG_1764

Oblikovanje letnega programa izvajamo samostojno, s pomočjo aktivnih prostovoljcev mladinskega centra in mladinskimi klubi preko lokalnega mladinskega sveta. Financiranje delovanja in programa mladinskega centra se v večini izvaja iz proračuna občine, deloma pa s strani sredstev nacionalnih in evropskih razpisov za mlade in mladinsko delo.

Vzporedno s programskim delovanjem se je v nastajanje novih prostorov aktivno vključila posebna ekipa mladih prostovoljcev (študenti arhitekture, oblikovanja, informatike in ekonomije).

Odprti prostori sedaj nudijo boljše pogoje za nadaljevanje dela in povečanje števila aktivnosti. Za mesto in občino Gornja Radgona tovrstna pridobitev pomeni boljše pogoje za mlade in nove priložnosti krepitve mladinske dejavnosti.

V rednem odpiralnem času mladinski center nudi odprto mladinsko info točko, brezplačen dostop do interneta in računalnikov, nakup pijač in prigrizkov, prostor za učenje, ter možnost sprostitvene in zabave (družabne igre, namizni nogomet, TV).

Prostori, s katerimi upravlja mladinski center, zajemajo:

  • Klub MC z info točko (pritličje): Povezan koncertno-družabni prostor s točilnim pultom in prostorom z info točko. Ponuja možnost izvajanja različnih odrskih prireditev, posvetov, predavanj, srečanj, delavnic in koncertov.
  • Pisarna mladinskega centra (nadstropje): Namenjena delovanju MC-ja.
  • Društvena pisarna in sejna soba (nadstropje): Namenjena je delovanju mladinskega sveta in mladinskih društev. Sejna soba za različno skupinsko uporabo, predavanja in  izobraževanja.
  • Dvorišče (pred centrom): Urejeno tlakovano dvorišče in travnate površine ponujajo prostor različnim dejavnostim na prostem.
1222 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.