Nitrox

Kljub menjavam ohranjali rokersko dušo ter srce

Skupina Nitrox (fotoarhiv Nitrox)

 

Nov album za deseto obletnico

aljaž verhovnik, velika slika

 

Piše: Aljaž Verhovnik

Začetki skupine Nitrox segajo v leto 2005, potem ko so po odhodu iz skupine Wellblott vokalist Alex Štaher, basist Uroš Medved in kitarist Tomaž Fak, postavili temelje novega rock benda. Že na samem začetku sta se jim pridružila mladi David Breznik na drugi kitari in bobnar Martin Grajfoner. V tej zasedbi je skupina posnela prva dva singla – Planet sanj in Dve karti. Sledile so nekajkratne menjave virtuozov za instrumenti, kljub temu pa so ves čas ohranjali kakovost in rokersko dušo ter srce.

Leta 2006 je dotedanjega bobnarja nadomestil Miha Kadiš. Leto 2008 se je začelo delovno, saj se je bend pripravljal na izdajo svojega prvega videospota za tretji single z naslovom Najdi me. Po treh singlih so fantje k sodelovanju povabili Vlada Kreslina, s katerim so posneli komad ter videospot za single z naslovom Nocoj bomo mi prižgali dan, priredbo legendarnega komada skupine Martin Krpan.

Leta 2009 je skupina izdala že svoj peti single in tretji videospot za skladbo Balada. V tem letu je skupino zapustil kitarist David Breznik. Namesto druge kitare se je band odločil za klaviaturista – Tadeja Breznika. V jeseni istega leta so izdali svoj šesti singel z naslovom Spomini, ki pa je hkrati tudi prvi akustični komad skupine Nitrox.

V začetku leta 2010 so posneli še zadnje komade za svoj prvi album Planet Sanj, ki je izšel 31. marca 2012 ter tako ponosno postal njihov prvorojenec.

Zimo 2012 so popestrili z že zdaj skoraj zimzelenim komadom Ta čas, za katerega so ponesli tudi zanimiv videospot.

Po odhodu kitarista Tomaža Faka se je na koncu leta 2013 skupini pridruži odličen kitarist Matevž Štaher. Tako poleg Štaherja skupino Nitrox danes sestavljajo praktično sami Korošci in sicer Alex Štaher (vokal), Uroš Medved (kitara), Miha Kadiš (bobni) in Tadej Breznik (klaviature).

Fantje pravijo, da bodo letošnje poletje preživeli pretežno v glasbenem studiu, saj za prihodnje leto, ko praznujejo 10 let svojega obstoja, pripravljajo nov album. Kljub vsemu, pa jih bomo lahko slišali na Vuzeniških dnevih 14. avgusta in na KKŠ Summer Festu 15. avgusta 2014.

 

2606 Total Views 4 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.