Final Approch – Rešitev je Smiljan Mori!

V srednjem veku so prodajali odpustke, danes se prodaja motivacija

121208_fa10let_nrovan_080

Iz demokracije v fevdalizem

majaMilosevic

Piše Maja Miloševič

pesnica družbenokritične poezije, s katero želi dati glas vsem, ki so žrtve sistema, upada morale, vrednot in človekovih pravic ter mogoče, tudi skozi poezijo, pomagati k boljšemu jutri. Pankerica, ki se navdušuje predvsem nad slovenskim in ex-jugo pankom. Obožuje glasno glasno, pa tudi knjige in gledališče.

Final Approach so hardcorovci iz Krškega. Jezik jim teče kot namazan, so brez zadržkov in resnice nikoli ne zapakirajo v lepšo embalažo. Izdali so Demo (2004), Lost Youth (2005), Trash me! (2007) in Discover Hate (2012). Ta trenutek pa so tik pred izdajo nove plošče.

 

Več o novem albumu, L.A.-ju, motivaciji, prodaji odpustkov, punku in še čemu, pa v spodnjem intervjuju. Na vprašanja je odgovarjal Jože Žarn.

Delujete že dobrih dvanajst let. Veliko ste igrali tako v Sloveniji kot v tujini. Kaj vam je najbolj ostalo v spominu?

Nam je vsak koncert nekaj posebnega. Bilo je veliko dogodivščin in anekdot. Veliko je bilo igranja po raznih klubih, večkrat smo morali improvizirati z glasbili in podobno. Težko bi izpostavil eno stvar. Vsak koncert je zgodba zase.

Zakaj punk?

Najprej je šlo samo za udarno glasbo, potem pa smo kar hitro ugotovili, da punk ni samo glasba, ampak je gibanje. Punk je nekakšen izpušni ventil, čez katerega spustimo ven, kar nas moti.

Kdo ste Final Approach?

Smo band sestavljen iz petih prijateljev. Radi poslušamo in igramo hardcore ter skozi glasbo izražamo svoja čustva, razmišljanja …

Jože Žarn – vokal, Jure Zorko – kitara, Bogdan Navoj – kitara, Robi Jalovec – bobni, Domen Murn – bas.

Besedila so zelo družbeno angažirana in polna sarkazma. Kdo piše besedila oziroma kako nastajajo?

Jaz, Jure in Bogdan napišemo največ besedil. Nihče od nas ni pesnik oziroma velik poet. V besedila damo sebe in skozi to izrazimo svoje mnenje.

Veliko besedil je napisanih predvsem v angleškem jeziku. Je to način, da prodrete na tuje trge?

Ne, nimamo nekih ambicij, da pridemo na tuji trg. Novo ploščo smo hoteli napisati celo v slovenščini, potem pa so kar nekako kapljala angleška besedila. Slovenščina je res lep jezik in nimam odgovora, zakaj imamo veliko besedil v angleščini. Vse se zgodi spontano.

 

Kaj so še povedali ti kritiki družbe, pa preberite v tiskani izdaji.

1906 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.