Dijaške ekipe se pripravljajo na Startup Days

Podjetniški dogodek tokrat pod pokroviteljstvom predsednika republike

Konec tedna se bo v Ljubljani odvil dogodek, na katerem bodo dijaške ekipe iz vse Slovenije razvijale poslovne ideje od prve zamisli do dejanske izvedbe. Osrednji mladinsko podjetniški dogodek pri nas bo tokrat potekal v predsedniški palači pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja.

Organizatorji se nadejajo izvirnih zamisli in zanimivih poslovnih konceptov ustvarjalnih mladih podjetnikov. V mladinskem podjetniškem peskovniku Ustvarjalnik, ki organizira Startup Days, mlade že več kot pet let učijo, da se v času, ko je marsikomu težko najti prvo službo, usmerijo v podjetništvo. To počnejo skozi mrežo podjetniških krožkov, na katerih mladi ob pomoči mentorjev, mladih podjetnikov, izpeljejo svoj prvi podjetniški projekt. Svoje delovanje so razširili že na več kot tretjino srednjih šol v državi.

Startup Days predstavlja svojevrsten vrhunec tega delovanja, po tradiciji pa se ga udeležijo najboljše ekipe dijakov, ki jih privlači podjetništvo kot način delovanja in življenja.

Letošnji dogodek se bo začel v petek (30. januarja), ko bo mlade nagovoril predsednik republike; uvodnemu dejanju pa bo sledilo delo na projektih v sosednji Ekonomski šoli Ljubljana. Mladi bodo delo sklenili s predstavitvijo poslovnih idej in zagovorom pred strokovno komisijo. Priznanja bo ekipam v nedeljo podelil predsednik republike.

Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, izpostavlja izrazit porast zanimanja dijakov za podjetniške krožke in dogodke, kakršen je tudi ta. »Mladi se nam dnevno oglašajo z željo po delu z našimi mentorji. Vsako leto jih je več in veseli me, da mladi vedno znova dokazujejo, da v svojem okolju vidijo mnogo priložnosti in da jih v vedno večjem številu tudi uresničujejo. Ideje, ki jih razvijajo, pogosto kažejo zelo realne modele za reševanje izzivov na področjih, ki zadevajo širšo skupnost, ne zgolj mlade, njihove vrstnike. To je hkrati razlog in dokaz, da je naše delo vredno truda in izredno smo veseli, da je to prepoznal tudi letošnji častni pokrovitelj dogodka, predsednik Borut Pahor.«

790 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.