Bobnar Soki v tovarni činel v Kanadi

image004 (1)

Marko Soršak – Soki, bobnar zasedbe Elvis Jackson, je na povabilo enega vodilnih svetovnih proizvajalcev činel, podjetja Sabian, obiskal Kanado.

image005

Po Sabianovih činelah sicer udarjajo največji svetovni bobnarji kot so Phill Collins, Mike Portnoy, Niel Peart, John Blackwell, Dave Weckl, Jojo Mayer, Ray Luzier in navsezadnje tudi Justin Bibber. Nedavno  se je družbi Sabianovih predstavnikov pridružil tudi Soki, ki je Sabianovo ekipo na sejmu v Frankfurtu očaral z lanskoletno največjo bobnarsko fotografijo in bil kaj hitro povabljen v kanadsko mesto Meductic, kjer v čudoviti pokrajini sredi gozdov kujejo činele za velike in majhne bobnarske mojstre iz celega sveta. »Činelo izdelujejo približno tri tedne, postopek pa nikakor ni preprost. Dva mojstra praktično kujeta činele za ves svet. Nepredstavljivo, dokler ne vidiš. Kakor da bi povprečni moški stopil v najboljši striptiz bar,« je zaupal Marko. V rockovskem stilu sicer živi celo mesto.

image006

Cilj Sokijevega obiska je bila tudi predstavitev glasbeno-dobrodelnega projekta ’20 za 20′, s katerim Soki opremlja slovenske osnovne šole z novimi glasbili. Sabianova ekipa je bila nad projektom nemudoma navdušena in slovenskim osnovnošolcem podarila kar cel set činel. Tudi svoji podarjeni čineli se je odpovedal in tudi ta bo romala v prave roke, tiste otroške. V Kanadi pa je Soki pustil tudi nekaj že izdanih DVD-jev ’20 za 20′ in tako čez lužo predstavil 20 slovenskih glasbenih izvajalcev.

image003

1439 Total Views 2 Views Today

DODAJ KOMENTAR

You must be logged in to post a comment.